fredag 24 september 2010

"Människor i acryl...............!"

Att "måla människor i acrylfärg och sätta dem i naturliga miljöer ger ju ett intressant perspektiv på "konsten" läs här och se mer om detta "färgsprakande" projekt!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

torsdag 16 september 2010

"Galleri Elin Damberg..........!"

En blogg som kallar sig för Galleri Jernsaxen måste självklart även göra lite "reklam" för andra bloggar med liknande innehåll, var det någon som sa "delad glädje är dubbel glädje"!
Idag hälsar jag på hos Galleri Elin Damberg, hoppas även du gör det, en fin och ganska ny blogg, precis som den här!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

torsdag 9 september 2010

                                                           
Inspired by the beauty of nature talanted award-winning artist Collin Bogle uses pastels, colored-pencil, watercolor and acrylic, all that’s needed to create stunning realistic and almost photographic paintings, which brought him well-deserved popularity and prestige. His collection contains beautiful nature, wildlife, animal and flower paintings. The artist exhibited in art shows through the United States and in the most famous and prestigious galleries in the world.

Har inte riktigt bestämt mig än för om denna blogg ska bli tvåspråkig när det gäller internationella konstnärer. Kanske blir det fler läsare på det viset. Collin Bogle som målar dessa superfotorealistiska tavlor är ju just en sådan konstnär där gränsen mellan foto och målning/teckning suddas ut nästan helt.
Säger det igen, ifrån min sida sett så blir det inget "tyckande" om varken konsten eller konstnären, "tyckandet" får man stå för helt själv här på Galleri Jernsaxen!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

onsdag 8 september 2010

"Galleri Jernsaxen nu i egen bloggversion.........!"

Som sagt, nu är det äntligen dax att "starta upp" Galleri Jernsaxen på riktigt, i egen bloggversion.
Tidigare har ju Galleri Jernsaxen varit en del av Tankesmedjan Jernsaxens Blogg och även synts en hel del på bloggen Oumberligating.
Vad kommer jag visa här då? Ja, det blir i blandad form måste jag säga, jag kommer presentera olika konstnärer och en del av deras produktion, vad som händer i "riktiga Galleri och utställningsvärlden" och även en hel del vad som händer på Auktionsfronten, både hos större och mindre Auktionshus. Självklart så blir det design, även det är ju en konstform. Inget eget tyckande, blir det det, så visar jag samma inlägg på någon av mina andra bloggar fast då med en egen tilläggskommentar.
Självklart så vill jag visa alla typer av konst här och har någon läsare något som du vill att jag visar så skicka materialet till Gallerijernsaxen@live.se eller gör det enkelt för dig, skriv en kommentar med länk så hittar mina läsare och jag till din troligtvis fina blogg!
Vid datorn Peter Olofsson!